En del av den norra sidan

Gran Canaria är för många bara strand, sol och välkända orter som Playa del Ingles, San Agustin eller Arguineguin, men Kanarieöarna har mycket mer att erbjuda än bara hotell där du inte helt omöjligt kan träffar din granne på semester. För dem som vill uppleva lite mer av Gran Canaria, åk upp till den norra sidan av ön.

Från Las Palmas och västerut hittar du äkta kanariska städer som Arucas, Teror, Firgas, Moya, Guia, Galdar, Sardina och Agaete. Där har inte turismen intåg satt så mycket prägel  som de har gjort i södra delen av ön. Hyr en bil för en dag och besöka några av de platser på norra Gran Canaria. Du kommer utan tvivel att glömma att du bor i en turist maskin, som många uppfattar orter i södra delen av ön och som oftast är helt rätt oppfattat.

På vägen förbi Las Palmas passerar man endel pittoreska små städer bla: San Felipe, där en av de bästa fiskrestauranger på Gran Canaria ligger. Här kan du också titta på surfarna på stranden, för detta är en av de bästa platserna för en surfare på Kanarieöarna, här är det nästan alltid stora vågor.

Kör förbi Arucas och Galdar tills du når den lilla staden Agaete eller längre tills du når hamnen i Puerto de las Nieves. Härifrån går färjan Fred Olsen över till Teneriffa. Staden Agaete och dess strandpromenader är definitivt värt ett besök, de kan nästan jämnföras med Puerto de Mogan på den södra delen av Gran Canaria.

På vägen tillbaka kan ett besök i Sardina del Norte vara en trevlig avslutning på dagen. Är du inte mätt ännu kan ett besök på restaurangen La Fragata passar bra för en god fisk middag. Många av husen här är inbyggda i bergväggar, och stämningen är helt annorlunda från alla buller och jäkt som du hittar på den södra sidan. Detta är bara en del av vad du hittar i norra Gran Canaria så dra dig ur din solstol och åk norrut på ditt nästa besök! Trevlig resa!