Las Palmas

Huvudstaden på Gran Canaria heter Las Palmas, och är en stor blandning av en internationell storstad, med en av Europas finaste stränder i frontlinjen. De flesta turister som besöker Gran Canaria varje år är missar tyvärr denna pärla av en badort. Playa de las Canteras är utan tvekan en av de finaste stränderna på Kanarieöarna. En fantastisk strandpromenad löper nästan fyra kilometer i norra änden av staden. Stranden är full med folk hela veckan, men särskilt på lördag och söndag, när folk flockas till stranden.

Las Palmas har också en mängd andra saker. Alfredo Kraus Konserthuset besöks av kända internationella artister varje vecka. Columbus museet, Casa Museo de Colon och det kanariska museet, El Museo Canario är de två bästa museerna i stan. Santa Ana katedralen är också värt ett besök. Gågatan Triana har massor av butiker och kaféer, och är behaglig att gå i samtidigt som man upplever det äkta från Las Palmas, eller om du vill vila en stund i San Telmo parken, som är en grön lunga mitt i den stora staden.

Det finns många olika hotell i Las Palmas. Några av de bästa är Hotel Santa Catalina, Reina Isabel, Melia Las Palmas och AC Gran Canaria. Några tips om rekommenderade restauranger i Las Palmas är El Novillo Precoz, Casa Galicia, Hoya la Vieja, Felo Botello, Amaiur och Camilo Amigo. Alla i hög klass när det gäller mat på Kanarieöarna. Shopping ska antingen ske i gamla stan i Triana, eller på någon köpcentrum, El Corte Ingles, El Muelle eller Las Arenas.

Nästa gång du åker på semester till Gran Canaria, försök också att få tid för en resa till huvudstaden Las Palmas. Du kommer definitivt inte att ångra det. God resa och trevlig semester till Gran Canaria!

Kommentarer