Marknader på Gran Canaria

Marknad på Gran CanariaOm du har varit på semester på Gran Canaria tidigare har du förmodligen inte kunna undvika att hamna på en av marknaderna på ön. Det kan vara trevligt att gå runt och titta på folk och alla konstiga saker som försöker säljas. Det är viktigt att komma ihåg att pruta på priset, lurad blir du ändå, men det är riktigt roligt. Om du inte har varit på marknaden på Gran Canaria innan, så får du lite översikt här.

I Puerto de Mogan är det marknad varje fredag ​​i hamnen. Öppettider 8 till 14. Det finns också en hantverks marknad varje måndags morgon mellan 9 och 14. Varje tisdag är det ett kaos utan dess like i trafiken i Arguineguin. Folk valfärdar till marknaden nere vid norska klubben från hela ön. På torsdagar kan du hitta en något mindre version av marknaden i köpcentrum Ancora. Båda är öppna från 8 till 14.

I San Fernando vid Maspalomas är det full fart i marknadshallen varje onsdag och lördag mellan 8 och 14. I köpcentret Faro Dos är ett slags loppis varje söndag morgon, där lokala säljare säljer allt från begagnade kläder till bilar.

Lite längre norrut på Gran Canaria i Vecindario är en grönsaksmarknad varje måndag, och en något mer allmän marknad varje onsdag. Båda ligger på en stor plats strax norr om köpcentret Atlantico. Dessa två är öppna mellan 8 och 14. Strax norr om Vecindario ligger den lilla byn Agüimes. Där är det marknad varje torsdag mellan 8 och 14.

I Telde vid busstationen, kan du köpa alla möjliga olika saker på lördagar med samma öppettider.
Las Palmas har en egen marknad på söndagar i Santa Catalina parken, och i de tre vackra städer på norra Gran Canaria, San Mateo (lördag och söndag), Teror (söndag) och Galdar (torsdag), kan du handla och pruta mellan 8 och 14.

Du kommer inte att hinna besöka alla de här marknader under semestern, men någon av dessa kan ju vara ett roligt inslag mellan alla sol och bad dagar. Trevlig semester på Gran Canaria.