Stranden på Amadores


En av dom bästa stränderna på södra Gran Canaria är på Amadores. Stranden är konstruerat, och stod klar 2003. Amadoresstranden drar ortsbor och turister från hela ön, och särskilt på söndagar kan det vara omöjligt att hitta en parkeringsplats med gångavstånd till stranden. Det finns inte så många hotell i Amadores-dalen, så de flesta av dem som utnyttjar stranden här bor främst i Puerto Rico. Det finns en strandpromenad på cirka en kilometer ut till Amadores.

På baksidan av stranden finns det många olika restauranger och små barer. Vissa butiker ligger även här, men de säljer mest dyra solskyddsmedel och andra saker som du glömde att ta med till stranden. Rekommenderade restauranger på stranden är Restaurang Ciao Ciao och Amadores Beach Club, den första ligger precis vid stranden och den andra i den västra delen.

Vissa hotell finns i närheten, och dom som bör nämnas är Gloria Palace hotell, Riu Vistamar och Serenity som ligger på båda sidor av dalen, och med dom bästa åsikterna och Mirador del Atlantico. Den senare har en något lägre standard, men mycket kort väg ner till stranden. Nästa gång du åker på semester till Gran Canaria, rekommenderas et besök till stranden i Amadores..

Kommentarer