Sioux City på Gran Canaria


Westernparken Sioux City i San Agustin på Gran Canaria är populär för besökare till ön. Sioux City byggdes 1972 för inspelningar av westernfimer. Prislappen var cirka 15 miljoner, en förmögenhet på den tiden och den är unikt och den enda av sitt slag i Europa. Andra westernparker använder mest bara fasader, men i Sioux City på Gran Canaria är hela staden byggd med verkliga byggnader. Många westernfilmer har spelats inn i Sioux City, och take a high ride är kanske den mest kända. Många olika kända artister som James Brown, er en av många kända personer som också har medverkat i parken.

Idag Sioux City en nöjespark för hela familjen. Parken ligger mellan Bahia Feliz och San Agustin, och är öppen tisdag till söndag från 10.00 till 17.00, och fredag kväll är det barbeque med show från 20.00 till 24.00. Det är också möjligt att hyra hela parken på kvällen om du vill arrangera et cowboy party, en födelsedag för barn med cowboy och indianere, eller kanske för ett westernbröllop! Biljetter kostar 21 € för vuxna och 15 € för barn hela veckan, medan det på grill-kväll på fredagar kostar 52 € för vuxna och 22 € för barn. Nu finns det aktiviteter såsom ridning, lekplats för barnen med lekar, showar med bankrövare, sheriffer, laglösa, cowboys, indianer och allt som tillhör en westernfilm.

Sioux City öppnade i 2007 en egen avdelning med ormar, ödlor, spindlar, och det kan redan världsberömda vita krokodilen som av 8.000 barn i juli 2009 döptes till Cristiano Ronaldo. Det finns också olika souvenirbutiker i Sioux City, här kan du ta en Wanted Dead or Alive foto och många andra cowboy effekter, se bara till att du inte hamnar i fängelse. Sioux City är en av de bästa temaparker på Gran Canaria, och rekommenderas varmt om du är lite cowboy intresserad. Ha en munter semester på Gran Canaria, och besök westernparken Sioux City.

Kommentarer