Taurodalen på Gran Canaria, en grön oase


Något utanför Puerto Rico på Gran Canaria, finner vi Taurodalen, som genom åren blivit en välkänd och favorit tillhåll för en hel del svenskar. Tauro var på sin tid en mycket liten kommun, men har kraftigt utvecklats under den senare perioden. Speciellt Anfi har byggt väldigt många bungalows och villor här. Det har också blivit beslutat att bygga en golfbana i mitten av Tauro, Anfi Tauro Golf. Du hittar både en stor Spar varuhus och restauranger i dalen, för om du vill bo i området så det är okej att ha tillgång till bil. Många skandinaver har slutligen beslutat att stanna här under vintern och de flesta människor som äger hus här, är familjer från Norge.

Stranden nedanför Taurodalen, har inte helt den internationella standarden för att jämföra med den närliggande stranden Amadores. Men är fortfarande ett trevligt ställe att sitta ner och njuta av en iskall öl på eftermiddagen. Det har länge talats om att utveckla Bjørn Lyng's idé om en vit strand med en marina för upp till 500 båtar här, men det är hittills inte blivit någonting av. Rätt bortom stranden är också en av de bättre restaurangerna på södra Gran Canaria nämligen Guantanamo. Stället här är välkända för sina tapas rätter och mycket bra grillat kött. Restaurangen har en betoning på det kanariska köket, med mycket färska grönsaker som tomater och paprika.

Har du lånat eller hyrt en semesterstuga eller funderar på att köpa en i Tauro, kan detta rekommenderas både som semestermål och ett bra ställe att bo. Klimatet här är det bästa på Gran Canaria, men utrymmet kan för vissa människor kännas som att det är något utanför centrum. Tauro är lite isolerad, men är inte mer än 5 minuter från Puerto Rico med bil. Vi önskar er oavsett en trevlig semester i Taurodalen.

Kommentarer