San Agustin på Gran Canaria


San Agustin är en av dom mest besökta platserna på södra Gran Canaria. Semesterstaden var en av dom första platserna på ön som fick turisterna på 60-talet. Det kan också vissa hotell vara stämplade av, men en omfattande renovering har redan påbörjats. Bahia Feliz, San Agustin och Playa del Ingles inngår som dom första i regeringens uppgradering av ön. Hotellen kommer att renoveras, strandpromenader kommer att göras bättre, shoppingcentrum kommer att uppgraderas och det ska finnas ennu flera grönområden.

Det finns många utlänningar bosatta i San Agustin. Några svenskar väljer att bosätta sig här, särskilt på vintern. Och det finns både en svenskt kyrka, och ett svenskt Hälsocenter här, Svenska Re. Restauranger och shopping finner vi ner till stranden Las Burras. Det finns många skandinaviska restauranger, och lite för alla. Ska du köpa något här, så tänk på att merparten av det som säljs här inte är original och du måste pruta på priset.

De två stränderna här är Playa de San Agustin och Las Burras. De har en något mörkare sand än vad du hittar ytterligare söder på Gran Canaria, men de är väl skyddade från vinden och det finns en mycket bra fiskrestaurang vid havet, El Capitan.

På Hotel Gloria Palace är det en fantastisk spa-avdelning. Det kallas för thalossterapi och är en stor pool med många olika stationer. Här kommer du att masseras med vattenstrålar på alla kroppens muskelgrupperinger och delar. Rekommenderas starkt. Detta är ett utmärkt resmål för dom som vill koppla av och njuta av lata dagar med fin utsikt mot havet. Är också perfekt för barnfamiljer, så vill du helt enkelt en bra semester, res till San Agustin på Gran Canaria!

Kommentarer