Semester i Puerto de Mogan


Kanske är Puerto de Mogan den mest idylliska platsen på Gran Canaria. Staden kallas Gran Canarias lilla Venedig på grund av de kanaler som går genom staden och även för att det är en vacker plats. Turismen kom hit i slutet av 80-talet och det är inte förrän de senaste åren det har kommit flera stora hotell till det gamla fiskeläget.

Småbåtshamnen i Puerto de Mogan är en imponerande syn. Du tar en promenad på de små gatorna som är dekorerade med blommor, anländer till ett stort torg och får syn över hundra olika båtar av alla storlekar. Allt från lyxbåtar till mindre fiskebåtar. Ett stort antal av dessa kan du följa med på och uppleva en dags djuphavsfiske.

Varje fredag är det marknad i Puerto de Mogan. Då kommer människor från hela Gran Canaria till den lilla staden för att handla, pruta eller kanske bara att titta lite och känna atmosfären. Detta känns inte som en plats på Kanarieöarna, utan mer som en plats någonstans i Medelhavet. Turismen existerar inte här, man kan inte se många hotell och det är nästan fler spanjorer än ulänningar, ja, förutom på fredagar då.

Det finns inga discon i Puerto de Mogan, vilket förstärker intrycket av en lugn och trevlig utväg. Det som byggs och har byggts under de senaste åren är av hög klass. Man försöker vara en exklusiv del av Gran Canaria, något som man gjort med mycket stor framgång. Brottsligheten är praktiskt taget obefintlig i Mogan och man upplever mycket sällan obehagligheter.

Några av de bättre restaurangerna är: La Cofredia de Pescadores, Jack El Negro, La Lonja, Clipper, La Caracola och Que Tal. Fiskerätter finns det en hel del av i Playa de Mogan eftersom båtarna kommer in här med färsk fisk varje morgon. Man kan resa med färja till både Arguineguin och Puerto Rico från Puerto de Mogan, och det är avgångar flera gånger om dagen. Vi önskar er en trevlig semester till Gran Canaria och Puerto de Mogan.

Kommentarer