Okända stränder

Gran Canaria är det mest populära semestermål för svenskar, och långt över 200.000 besöker ön varje år. Nästan alla turister bor på södra delen av ön, från Bahia Feliz till Puerto de Mogan. Dessa områden är också de mest solsäkra, och i allmänhet de platser som har det bästa klimatet.

Vad många inte inser när de besöker Gran Canaria, är att det finns andra städer vid havet med vackra stränder, och inte tala om den berömda stranden Las Canteras i Las Palmas. På den östra kusten av Gran Canaria hittar du flera okända pärlor på denna vackra semesterö. Dessa 4 platser mer eller mindre hängar ihop, och erbjuder fantastiska stränder i en vacker miljö. Det finns inga hotell här, så en hyrbil rekommenderas för att se dessa platser.

La Garita är belägen under köpcentret Al Campo, och har en 250 meter lång strand. Det har nyligen byggts många nya hus med hög standard. På grund av olika klippformationer under havsytan, är det inte ovanligt att se gejser-liknande vattenstrålar från stranden.

Playa del Hombre är kanske en av de mest exklusiva platserna på Gran Canaria om du vill köpa en villa på stranden. Platsen kan vara lite svårt att hitta med hyrbil, eftersom det finns många enkelriktade gator, men letar du tillräckligt länge, så småningom kommer du belönas med fin utsikt över havet och stranden.

Melenara skildras i bilden ovan, och ligger på den nedre delen av Playa del Hombre. Denna strand är mycket barnvänlig och är idealisk för snorkling eftersom många fiskarter går att hitta i vattnet. Det finns många restauranger och barer brevid havet här. Om det blåser lite och vågorna kommer, dyker snart surfare upp utanför Melenara.

Salinetas har vuxit upp med Melenara och de två stränderna hänger mer eller mindre tillsammans. I Salinetas hålls varje år en triathlon tävling som drar 200 aktiva varje år. Den här lilla staden nedanför Ikea på Gran Canaria, har blivit en favorit när de kanariska innvånarna söker sig till stranden på helgerna. Om du åker dit på en vardag, kan du ha hela stranden för dig själv. Trevlig semester till Gran Canaria!

Kommentarer