Playa del Cura

Ett av de mindre kända områdena på södra Gran Canaria heter Playa del Cura. Denna lilla resort är cirka en tjugo minuters promenad från Amadores och Taurodalen. Det finns ett litet shoppingcenter med några butiker och restauranger, och den grekiska restaurangen på toppen av shoppingcenteret kann klart rekommenderas.

Några hotell finns också innom detta område, men inte mer än mellan tio och tjugo. Playa del Cura rekommenderas om du vill ha ett litet ställe där det finns alla möjliga saker. Stranden här är inte den bästa på Gran Canaria, men det är skönt att promenera bort till Amadores om du vill ha en lite trevligare strand.

Gran Canaria har förmodligen snyggare städer enn Playa del Cura, men några som har varit där har haft det ganska så bra, så hopplöst det kan omöjligt vara. En fördel här är jo klart klimatet. Båda när det gäller antalet soltimmar, luftkvalitet och väder. Det blåser nästan aldrig här, och mikroklimatet är det bästa på hela Gran Canaria. En sak som är viktig för svenskar när de åker på semester, är helt klart säkerheten för solen på din resa. Sträckan från Arguineguin til Puerto de Mogan är just det, nämligen den mest solsäkra plats på Kanarieöarna.

Playa del Cura är bra för dem som vill bo lite isolerade, och utanför de största turistmaskinerna på denna vackra Kanarieö. Trevlig semester til Playa del Cura och Gran Canaria!

Kommentarer