Arguineguin på Gran Canaria


Arguineguin har blivit en favoritplats om vintern specielt för norrmännen på Gran Canaria. Den gamla fiskarbyn på den södra delen av ön har under åren varit befolkat med många solhungrige invånare. Här finns en av de bästa mikroklimaterna i världen, och en av de mest stabila platser værmessig, du kan hitta av alla Kanarieöarna. Det finns inte många hoteller i Arguineguin, men det uppfattas i stället som en typisk spansk eller kanarisk stad, men en trevlig liten strand och en liten hamn där fiskebåtar fortfarande kommer inn med dagens fångst tidigt på morgonen.

Arguineguin har successivt vuxit med Patalavaca, och båda sidor har blivit en fristad för klimat flyktingar och människor som söker värme på den Skandinaviske vintern. Det har byggts en norsk skola här, med både grundskolan och gymnasiet, och den berömda sjömannskyrkan, som för inte länge sedan flyttat till nya lokaler i centrala Arguineguin. En annan fristad för Skandinaviske boende och turister är den norska klubben vid torget. Varje tisdag hölls marknad här, med många typer av skrot, men folk älskar det. Här måste pruta på priset, men lurad bliver du ändå.

Dom mest populära platser för mat i Arguineguin är Los Canarios 1, Marino Chico, Rossini, Palm Garden, Aquarela och Cueva Pirata. Det finns inga innkastera i Arguineguin, som kan ses i dom större turistorterna som vid köpcentret i Puerto Rico. Världens Hälso Organisation anser att klimatet i Arguineguin och i synnerhet söder om Gran Canaria, har en av dom bästa klimat i hela världen, både vad gäller luftkvalitet och solsäkerhet. Temperaturen är mycket stabil under hela året och varierar mellan 21 och 27 grader under dagen. Trevlig Semester!

Kommentarer