Semester i Puerto Rico



Puerto Rico är den destinationen på Gran Canaria som de flesta reser till varje år. Över 3 millioner människor från hela Europa besökte Gran Canaria under 2008, och väldigt många av dem bodde i den här staden helt på södra sidan av ön. Staden anses vara den mest solsikre platsen på Gran Canaria, och på vinteren har man et genomsnitt på 23-24 grader nestan hela tiden.

Puerto Rico ligger ca 8 mil från flygplatsen i Las Palmas, och transporten tar ungefär en halvtimme på motorvägen som nu går hela vägen till Taurodalen. Det finns hundratals olika semesterorter och hotell här, och nästan hela dalen är artificiellt strukturerad. Dom första turister från Skandinavien kom i mitten av 60-talet, då fanns det ingenting av denna turiststad. Hotellen byggs upp på berget och man uppskattar att så många som 1 miljon turister besöker stället varje år.

Granne till Puerto Rico är den vackra Amadores stranden, kanske den vackraste av alla stränder på Gran Canaria. Det finns en strandpromenad hela vägen och tar ca 20 minuter om du går till fots. Amadores har också blivit mycket utvecklad med många hotell i dom senaste åren, och särskilt området och stranden är en favoritdestination bland svenskar.

En del av dom aktiviteter som finns här, är i hög grad uppbyggd kring stranden och havet. Det finns en stor vattenpark kallad Atlantida Water Park, en minigolfbana, ett stort köpcentrum med många butiker, restauranger och barer. Man kan resa på många olika båtutflykter från Puerto Rico, havsfiske, delfin safari, piratskepp som tar dig runt ön, det finns glasbåtar till Puerto de Mogan och Arguineguin, ubåt utflykter och mycket mer.

Några av dom bästa restaurangerna som ligger i Puerto Rico är bland andra Oscar och Big Horn Steak House. På Amadores Beach finns en mycket bra restaurang som heter Amadores Beach Club Restaurant. Annars är det massor med bra kaféer och restauranger, många ligger i ett shoppingcenter midt i dalen, och många på Europa Center uppför backen. Det är bara att önska er en trevlig semester till Gran Canaria och Puerto Rico.

Kommentarer