Restauranger på Gran Canaria

Mat och dricka i restauranger på Gran Canaria kan vara allt möjligt. Du hittar allt från gourmetrestauranger och lokala godsaker, till brittiska fish and chips platser. Kan försöka att nämna några av de tidigare.

Vi börjar i Las Palmas med den bästa biff restaurangen på ön, El Novillo Precoz i Calle Portugal 9. Inte så ofta som du betalar mer än 30 euro för en biff på Kanarieöarna, men om priset gör dig nyfiken, ska du med alla medel ta en tur för att kolla upp det.

En annan mycket bra på den norra sidan av ön är Restaurante Casa Martell. Denna ligger i El Madroñal, i mellan byarna San Mateo och Santa Brigida, och var för hundra år sedan en kononialforetning som omvandlades till en restaurang. Här är det utstøkt traditionell kanarisk mat.

Längre söderut på Gran Canaria, finner vi Bamira i Playa del Aquila i San Agustin. Ett par från Österrike gör Asien och Afrika inspirerad matlagning, beroende på var dom har rest under sommaren, och vad som finns av  färska ingredienser.

Anno Domini är en fransk restaurang i köpcentret i San Agustin. Giant Räkor à la Provencale och sjötunga i champagne sås är några av specialiteterna här. En rätt Feinschmecker restaurang av hög klass.

I San Fernando, finner vi kanske den bästa fiskrestaurangen på ön, Compostela Restaurante Casa Gallega. Här flygs dagligen inn färsk fisk från Galicien. Ett paradis för fisk älskare.

För dom som gillar lammkött är Las Cumbres Meson del Cordero i Playa del Ingles ett måste. Restaurangen är kanskje bäst på lamm på hela Gran Canaria, och är känd över hela ön.

La Aquarela i Patalavaca vid Anfi del Mar är en annan restaurang i gourmet klassen. Detta matstället är ofta besökt av skandinaver som både bor permanent på ön, och är på semester på Gran Canaria.

Detta är bara ett litet urval av goda ställen att äta på, men alla dessa restauranger är av högsta kvalitet inom matkunstner och erfarenheter. Njuta av!

Kommentarer