Hyra lägenheter på Gran Canaria

Just nu är det många som väljer att hyra egna privata semesterhus på Gran Canaria. Många människor som åker på semester till denna destination väljer att boka sin egen resa och inte boka via charterbolaget. Detta gör att semsetern snabbt blir en hel del billigare.

En av de saker som är bra med att hyra privata fritidshus är att du kan få hus eller lägenheter med fler rum än vad som vanligtvis är möjligt genom ett reseföretag. En familj på sex personer eller fler, måste i allmänhet som oftast boka två eller flera lägenheter via bolag som arbetar med vissa specifika hotell/sällskap, och säljar dem som resepaket.

På Gran Canaria finns det mycket att välja på om man vill hyra sitt eget boende. De flesta är på södra sidan av ön, med kända destinationer som Bahia Feliz, San Agustin, Maspalomas, Arguineguin, Puerto Rico och Amadores. Du kan också få i de flesta storlekar och prisklasser. Allt från en 1 sovrum till en villa med 5 sovrum och en pool, även om det senare inte är lika vanligt. Längre norrut till exempel i närheten av Las Palmas, finns det en hel del fincaer och lokala semesterbostader som går att hyra.

Den mest populära tiden att åka på semester till Kanarieöarna är från slutet av september till början av april. Gran Canaria är utan tvekan den mest populära destinationen för alla solhungriga turister från Sverige på vintern. Antal fritidshus som är till uthyrning vid olika uthyrnings platser har också ökat något under senare år. Många skandinaver har investerat i bostäder i Spanien, och många av dessa baser en del av sin inkomst på att hyra ut sin semesterbostad. Det kan vara klokt att använda en svenska mäklare eller privatpersoner när man bokar sitt boende på internet. Tyvärr finns det alltid några undantag som til exempel utländska företag som hyr ut bostäder som de inte har tillgång till, men det är lyckligtvis inte så många.

Ett bra tips är att boka lägenheten i god tid, eftersom många av de mest populära platser och bostäder är snabbt bokade. Denna semesterform har blivit allt vanligare de senare åren, och nu har ju båda SAS och Norwegian många direktflyg från Sverige varje vecka. Trevlig semester till Gran Canaria!