Cykling på Gran Canaria

Cykling på Gran Canaria blir mer och mer populärt. Många kombinerar en cykelsemester på Gran Canaria med en strand semester för resten av familjen. Ön är perfekt för cykling vare sig du cyklar i terrängen eller på vägen. Här hittar du allt från höga berg, djupa dalar, gröna oaser, uttorkade kullar och allmänt vackra landskap.

Det kan vara okej att boka bottenvåningen om du ska bo i en lägenhet, så det är lättare att få in din cykel. Det kan också vara bra att bo ocentralt, eftersom det ofta är kortare avstånd ut på vägen eller till terrängen. En cykelsemester är ju inte till för att ligga på stranden varje dag.

Gran Canaria anses av många som en av de bästa platserna i Europa för landsvägscykling. Klimatet är naturligtvis en stor anledning till detta, men stora variationer i terräng är också en faktor som väger tungt för Gran Canaria. Lägger man sen till den otroliga natutren, varvat med charmiga små byar över hela ön, har man en liten bild av denna underbara ö ser ut, som av många också beskrivs som en kontinent i miniatyr.

De enklaste områden att bo på när man är på en cykelsemester på Gran Canaria är mellan Bahia Feliz och Maspalomas. Då är du nära till många spännande destinationer som tex, Bahia Feliz - Maspalomas - Baranco den Fataga - San Bartolome - Santa Lucia - Vecindario och tillbaka. Denna tripp är på ca. 70 km och man kommer upp på en höjd  på 890 meter över havet innan resan tillbaka börjar.En annan populär väg är, Maspalomas - Fataga - San Bartolome - Ayacata - Pico de las Nieves t / r Denna tripp är ungefär 110 kilometer och anses vara en ”kungresa” på ön, från 0 till 1949 meter över havet och ner igen.

Även om Gran Canaria  kanske  är mest känd för vägcykling, så erbjuder ön också utmärkta möjligheter för dem som trivs med mountainbike. Gran Canaria erbjuder många spännande grusvägar upp i bergen och massor av spår genom tallskogar med ett mycket varierat och en  bra terräng. Ett exempel för en utmanande nedgång från toppen av Pico de las Nieves, 1949 meter över havet. Du kör ner genom den så kallade Djävulens inkörsport till Maspalomas på havsnivå. En spännande nerfart  genom ett hisnande landskap. Detta är lämpligt för erfarna mountainbikecyklister. En annan känd väg är, Maspalomas - El Tablero - Chira - El Roque - Maspalomas ca. 43 km.

Det finns  många andra spännande och utmanande vägar runt ön, och det finns något för varje smak och passar alla typer av cyklister. De som väljer Gran Canaria som mål för sin nästa cykel semester upplever en underbar ö med många muligheter. Trevlig resa till Gran Canaria.