Bergsvandring på Gran Canaria

Bergsvandring på Gran CanariaVäldigt många människor som är på semester på Gran Canaria håller mestadels nära antingen hotellets pool eller en av de många stränderna på ön. Men efter ett tag så blir man medveten om att det finns mycket mer att uppleva på Gran Canaria, inte bara sol och strand.

En vandring i bergen är en stor och fin aktivitet där man kan uppleva den spektakulära natursköna landskapet. Du kan naturligtvis göra en utflyckt på egen hand, men det finns också flera företag som specialiserat sig på att guida turister upp i bergen.

Rocky Adventure har funnits i över 10 år på Gran Canaria, och tar dagligen med människor på kortare eller längre vandringar i bergen. Företaget drivs av skandinaver, och det följer alltid med en skicklig dansk, norsk eller svensk guide. Här kommer du att gå i samma spår som guancherna gick i för mer än tusen år sedan. Priset är cirka 300 kronor per person. Om du inte har varit i bergen innan är detta definitivt en bra investering.

Montanero Grupo de Mogán organiserar vandringar på Gran Canaria varje söndag. Denna klubb drivs av medlemmar från hela Europa, men vem som helst kan gå med turén. Det kostar cirka 260 kronor för att vara medlem här, eller så kan du betala 160 kronor för att åka på en resa utan att vara medlem.

Oavsett hur du vill utforska bergen, se till att ha med dig tillräckligt med dricka. Vanliga joggingskor är bra, men en tröja eller vindjacka kanske du också bör ta med dig, eftersom det kan bli kallt i bergen, särskilt på vintern. Trevlig resa till Gran Canaria!