Artenara

På västkusten av Gran Canaria ligger Artenara, en relativt okänd plats för många av dem som besöker ön varje år. Denna by ligger i bergen nästan 1300 meter över havet och har en spektakulär naturupplevelse, helt annorlunda än vad du kan se på den södra sidan av Gran Canaria, där det är mer sand, stenar och lite vegetation.

Hit till Artenara åker många kanariska familjer till på helgerna, där de grillar på de färdiga grill groparna och njuter av naturen. Dessa grill platser ligger i området runt Artenara.

Om du vill uppleva en dag med underbara landskap, och mycket tystare miljö än vad som är fallet i de flesta städer i söder, så hyr en bil en dag, åk bort från hotellet och kör norrut till Artenara. En av de första sakerna du ser när du kommer till stan är en Jesus staty, inte så olika den i Rio de Janeiro, men lite mindre. Ett besök i kyrkan Iglesia de San Matías och grottkyrkan La Ermita de la Cuevita bör man gøra när man är i Artenara. En annan upplevelse är att ta en liten promenad i staden och se på de många husen där, endel är byggda som grottor, men är fullt modernt utrustade.

Strax utanför staden finns nationalparken Pinar de Tamadaba, där bilden ovan togs. Här hittar du den största tallskog på Gran Canaria, med stora sjöar i. Detta område är bra om du gillar att ta korta eller långa promenader. Klara dagar, har du en magnifik utsikt till Teneriffa och Teide, och andra dagar hänger molnen strax ovanför ditt huvud, och skapar en nästan magisk atmosfär i skogen.

Sen kan man avsluta dagen med en god måltid på restaurang Meson de la Silla. Här serveras kanariska specialiteter som get, kanin eller några av de utmärkta ostar som produceras här. Trevlig resa till Artenara och Gran Canaria!