Taurito

Strax innan du kommer till den pittoreska hamnstaden Puerto de Mogan på Gran Canaria, ligger den lilla dalen Taurito. Här är en av de största vattenparker på Gran Canaria. Om du bor på Hotel Paradise Lago Taurito får du vara där gratis, annars måste du betala cirka 15 euro per person för biljetter.

Det finns några hotell i Taurito: Taurito Princess, Hotel Paradise, Costa Taurito, Cala Blanca men den mest populära är Mogan Princess, enligt Expedia. De flesta hotell har stora poolområden och flera erbjuder möjlighet till spa. Det är ett lugnt ställe, vilket gör detta till ett perfekt resmål för dig som har planerat att slappna av på semestern.

Nere vid stranden finns det möjligheter till dykning. Det är ett företag som heter Blue Explorer som håller till där. De har skandinaviska guider, så om du är frestad att prova en resa under havsytan är det bara att ta kontekt med dom. De erbjuder dig både att snorkla och att dyka, och havet utanför Taurito lämpar sig väl för båda.

Denna anläggning på södra Gran Canaria ligger långt ifrån allt, och kan vara ett tråkig alternativ om man jämför med grannstaden Puerto Rico där det är full fart hela tiden. Men den stora vattenparken väger upp, särskilt om du reser med barn. Hur som helst ha en bra semester i Taurito på Gran Canaria!