Gran Canaria Fakta


Gran Canaria är en av de mest populära turistmålen i Europa. Under 2008 besökte nära 3 miljoner människor denna vackra semesterö. Gran Canaria ligger i Atlanten, och är en del av Makronesia som omfattar Kanarieöarna, Madeira, Salvaje, Azorerna och Kap Verde. Den afrikanska kusten är cirka 210 kilometer bort, och Gran Canaria är 1250 km från det spanska fastlandet.

Kanarieöarna har sammanlagt 7 olika öar. Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria, Teneriffa, La Gomera, La Palma och El Hierro. Huvudstaden är uppdelat mellan Las Palmas på Gran Canaria och Santa Cruz de Tenerife. Drygt 2 miljoner människor bor på öarna, och 840.000 av dem bor på Gran Canaria, och av dom omkring 340.000 i huvudstaden Las Palmas. Ön har en rund form med en diameter på cirka 50 kilometer. Gran Canaria kallas et kontinent i miniatyr. Klimatet är unikt och är indelad i tre olika zoner, där den södra lockar turister från hela världen varje år.

Några turistorter med många hotell i söder är Bahia Feliz, San Agustin, Playa del Ingles, Maspalomas, Sonnenland, Meloneras, Arguineguin, Patalavaca, Puerto Rico, Amadores, Playa del Cura, Taurito och Puerto de Mogan. De flesta turister som åker på semester till Gran Canaria reser från Tyskland, följt av Storbritannien, Norge, Sverige, Holland, Danmark, Finland, Irland, Schweiz och Belgien.

Några av de mest populära aktiviteter som finns på Gran Canaria ligger på den södra sidan av ön. Sioux City i Playa del Aguilla, nära San Agustin är en western park med kabaré, cowboy och indian show, spel område, barnaktiviteter, restauranger, grillaftoner och den största utställningen av reptiler och amfibier på ön.

Aqualand i Maspalomas är den största vattenparken på ön. 90.000m2 med 14 stora attraktioner och 30 vattenrutschbanor för hela familjen. De har också restauranger, souvenirbutiker, omklädningsrum och en fantastisk atmosfär.

Palmitos Park i Maspalomas har djur från alla kontinenter. Parken förstördes i en stor brand i 2007, men är nu helt återställd och har även förbättras. Här hittar du djur, inklusive exotiska fåglar, akvariefiskar, däggdjur, fjärilar, reptiler, primater och olika shower varje dag.

Gran Karting Club i Bahia Feliz är den största go-kart bana på ön, 1650 meter lång. De har go-karts för barn och vuxna. Grillning, privata fester och evenemang för grupper och företag kan ordnas.

Den mest kända stränder på Gran Canaria omfattar sanddynerna i Maspalomas, Playa de las Canteras i Las Palmas, Playa del Ingles, Playa Amadores och den inte så välkända Playa Gui Gui på västra sidan av ön. Alla stränder har fått den kvalitetsstandard som är markerad med en blå flagga som indikerar en hög standard och renlighet på dessa stränder. En hel del andra aktiviteter finns också på Gran Canaria, och du kan ta reda på mycket mer på denna hemsida om ön. Njut av en härlig semester på din nästa resa till Gran Canaria!

Kommentarer