Resguide om Gran Canaria


Du har nu kommit till en reseguide och informationsplats för det mesta som händer på Gran Canaria. Här kan du läsa om de olika resmålen som finns på ön. Du kan läsa om de olika aktiviteter som finns på Gran Canaria, och tips på bra restauranger finns också här. Om du planerar at resa på semester i en nära framtid, kan du planera din resa i förväg och få veta lite mer om vad du kan uppleva på detta vackra och populära resmål. Kanske du också kan få några tips om var på ön du vill bo, eller du kanske bara vill läsa och drömma om semester.

Kanarieöarna har totalt 7 olika öar. Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria, Teneriffa, La Gomera, La Palma och El Hierro. Kapitalet är uppdelat mellan Las Palmas de Gran Canaria och Santa Cruz de Tenerife. Lite över 2 miljoner människor lever på öarna, och 840.000 av dem på Gran Canaria, varav 340.000 i huvudstaden Las Palmas. Ön har en rund form, med en diameter på ungefär 50 kilometer. Gran Canaria kallas ett kontinent i miniatyr. Klimatet är unikt, och indelad i tre zoner, där den södra lockar turister från hela världen varje år.

Turistområden med många hotell i söder är Bahia Feliz, San Agustin, Playa del Ingles, Maspalomas, Sonnenland, Meloneras, Arguineguin, Patalavaca, Puerto Rico, Amadores, Playa del Cura, Taurito och Puerto de Mogan. De flesta turister som reser på semester till Gran Canaria reser från Tyskland, följt av Storbritannien, Norge, Sverige, Holland, Danmark, Finland, Irland, Schweiz och Belgien.

De mest berömda stränderna på Gran Canaria omfattar dynerna i Maspalomas, Playa de Las Canteras i Las Palmas, Playa del Ingles, Playa Amadores och inte så välkända Playa Gui Gui på västra sidan av ön. Alla stränder har fått den kvalitetsstandard som är markerad med en blå flagga, som visar en hög standard och städning av stränderna. Det finns en hel del aktiviteter att välja på här, och du kan ta reda på mycket mer på denna hemsidan om ön. Njut av en fantastisk semester på din nästa resa till Gran Canaria!

Kommentarer