Playa del Ingles


Playa del Ingles finns till söder på Gran Canaria, och har en av de största stränderna på Kanarieöarna. Stranden sträcker sig över 6 kilometer från Playa Veril i San Agustin, hela vägen till Maspalomas på den andra sidan. En del av stranden är också relaterad till dom berömda sanddynerna i öknen så långt söderut man kommer på ön. Strandpromenaden i Playa del Ingles är den plats på Gran Canaria som lockar flest nationaliteter, fler än någon annanstans på ön. Det är möjligt att hyra en jet ski här, det finns möjligheter för många olika typer av vattensporter, volleyboll och mycket mer. Stranpromenaden har ett hundratal av barer och restauranger, det finns också många affärer här där nästan ingen har fasta priser.

Playa de Ingles är et välbesökt resmål varje år. Området kan verka lite komplicerat om du kommer hit för första gången, men är sentererat runt till olika shoppingcenter. Det första man kommer till från San Agustin kallas Tropical, sen kommer Plaza, Kashba och Metro. Under de senaste 3, är det full fart varje kväll 365 dagar om året. Yumbo är ett shoppingcenter under dagen och ett gaysenter på natten och natterstid. Cita är det bästa köpcentrum i Playa del Ingles, men här är betoningen på turister från Tyskland.


Denna turistort är välbesökt av turister från hela Europa, men är speciellt en favorit av semestermål för resenärer från Holland, Tykland, England, Finland, Sverige och Norge. Kanske det här bliver din semester plats nästa gång resan kommer att läggas till Gran Canaria?

Kommentarer