Maspalomas öken och golf

De stora sanddynerna som sträcker sig från Playa del Ingles till fyren i Maspalomas är ett av de mest fotograferade bilder på Gran Canaria. De är troligen också det Maspalomas är mest känd för. Här kan du vandra i timmar, eller hitta en privat liten oas för att steka under solen. Det nya området väster om fyren kallas Meloneras. Här är det byggat flera stora hotellkomplex i en mycket hög standard. Tyngdpunkten i de turister som bor i detta område är oftast människor som spelar golf, för det finns två golfbanor i närheten.

Meloneras Golf är en helt ny golfbana vid havet. En fantastisk havsutsikt mötar spelare här, och palmer och sjöar gör detta till en vacker syn för besökare. Golfbanan ritades av den välkände Ron Kirby och har par 71.

Maspalomas Golf har varit till på Gran Canaria i över 40 år, men är fortfarande en av de mest populära golbanerna på ön. Det är innegjemt av sanddynerna, och känns som en oas mitt i öknen. Detta vackra scenario har par 73, och om du vill spela ännu mer så är Salobre Golf 5 minuter att åka med bil.

Sonnenland är ett litet område i Maspalomas, med mestadels bostäder och villor. Här är en blandning av fritidsanläggningar och invånare. Inte långt härifrån hittar du shoppingcenter Faro Dos och nöjesparken Holiday World. Stora fotbollsplaner och utbildningmöjligheter gör att många klubbar och grupper väljer att lägga sitt träningsläger här på vintern. Den hölls en årlig fotbollsturnering här, Torneo Internacional de Fútbol de Maspalomas. Trevlig semester til Gran Canaria och Maspalomas!

Kommentarer