Palmitos Park

Palmitos Park förstördes nästan under sommaren 2007, då stora delar av Gran Canaria forstördes i den största skogsbranden på många år. Nästan 75% av parken förstördes i branden, och det tog över ett år att få den tillbaka i god skick. Parken är nu faktiskt i mycket bättre skick än den var innan den stora skogsbranden. Palmitos Park är utan tvekan den bästa djur och fågelparken på södra Gran Canaria.

Palmitos Park har de flesta av attraktionerna för både unga och gamla. En gratis buss går från Bahia Feliz via Playa del Ingles till parken, och en annan från Puerto Rico och Arguineguin. Kartor finns överallt, och det är lätt att nå om du kör din egen bil också. Palmitos Park har funnits i nästan 30 år, och är en av de mest besökta nöjesparker på Gran Canaria. Parken har nästan 400.000 människor från hela Europa varje år. Parken är öppen dagligen från 10.00 till 18.00, och det kostar bara 23 € för vuxna och 17 € för barn att komma inn, barn under 3 år gratis. Denna familjparken är en stor upplevelse för alla som reser till Gran Canaria.

Vad parken är kanske mest känd för, är det flotta ørnshowet som går varje dag, och nu i sommar kommer en ny konkurrent. Den nya största attraktionen är möjligen delfiner, och man beräknar att detta kommer att bli en av de populäraste attraktionerna i denna parken.

Parken har väl över 1500 exotiska fåglar, massor av papegojor och fjärilar av alla sorter, krokodiler, många typer av apor, reptiler av alla slag, stora akvarium, är det klart största samling av exotiska orkidéer på Gran Canaria, mer än hundra olika kaktusar och väl över 1000 palmer, små och stora. Allt detta gör parken till en stor attraktion som säkert kan besökes under semestern på Gran Canaria. Parken har också en egen webbplats på http://www.palmitospark.es (spanska och engelska) där du kan hitta mer information om parken och bilder. Vi önskar er en fantastisk semester om du ska till Gran Canaria, och en riktigt bra dag till Palmitos Park.

Kommentarer