Krokodilparken på Gran Canaria

Om du ska på semester till Gran Canaria, och skulle vilja besöka ett zoo, är det inte så mycket att välja på. Den mest kända parken är kanske Palmitos Park, men lite längre norrut på ön utanför Vecindario finns en krokodil park som är roligt att besöka både för vuxna och barn. Parken är öppen söndag till fredag under hela året och kostar bara 10 euro för vuxna och 6,50 € för barn.

Parken har en stor betoning på krokodiler, och har ca 30 av dem i stora och små versioner. Men många andra arter finns också representerade här.

För att nämna några som det finns tigrar, apor, hästar, sköldpaddor, papegojor, leoparder, lamor, ormar och mycket små djur som kaniner och höns. Ett besök bör innehålla papegoja showen klockan 12.00 och presentationen och matning av krokodilerna kl 13.00. En cafeteria finns också här, om du vill ha en enkel bevartning och något att dricka till. Man kan också göra sin egen mat, det finns många bänkar utanför där du kan koppla av i kaktusparker eller under palmerna.


Gran Canaria har ett mycket brett utbud av växter och kaktusar, och vissa av dom har samlats här i krokodil parken. En riktigt bra resa för dom som är intresserade av djur och växtliv på Kanarieöarna. Parken har inte den skandinaviska kvaliteten i form av infrastruktur, men kan verkligen rekommenderas att besöka i Aguimes, nästa gång du ska tillbringa din semester på Gran Canaria. Det är definitivt värt ett besök. Trevlig Semester!

Kommentarer